Hoofd menu

Tadelakt

Tadelakt is een glans-pleister op basis van natuurkalk. Voor de liefhebber van een authentieke, natuurlijke uitstraling is dit iets bijzonders. 

tadelakt douche Tadelakt is uitermate geschikt voor toepassing in de badkamer - zelfs wastafels en ligbaden!- en op het toilet. Tadelakt wordt ook toegepast voor details in uw woonhuis of bedrijf, zoals op wanden, lambriseringen, schouwen, ornamenten of pilaren. Tadelakt heeft door lichtinval, structuur en glans een bijzondere uitstraling op ronde wanden en bogen... bijna iedere vorm is mogelijk
  
Wij maken origineel  Marokkaans tadelakt. Het hand polijstwerk met een geslepen steen geeft absoluut depolijststeen tadelakt met de mooiste textuur.

Oorspronkelijk werd tadelakt al jaren geleden in Marokko gebruikt om daken en andere delen van het huis waterdicht te maken. Door de jaren heen werd en wordt het overal in huis gebruikt.

Het procedé is als volgt. De pleister wordt ongeveer 5 mm dik aangebracht op een ruwe ondergrond van bijvoorbeeld cementmortel. De dag erna wordt het oppervlak met een speciale halfedelsteen met vlakke kant net zolang geschuurd tot een gladde ondergrond ontstaat. Daarna wordt het oppervlak ingewreven met een soort zeep op basis van olijven om de muur waterdicht te krijgen. 

Bloempot en spatrand Tadelakt  Tadelakt is keihard en lijkt wel op een geglazuurd vlak.  Er gaan veel uren zitten in het opbrengen, schuren en inzepen. Een prachtig product dat overal toepasbaar is, ook door de mooie kleuren. De ideale natuurlijke aankleding voor je tadelakt badkamer en voor de keuken, maar ook bijv. als spatrand op een buitenmuur.

Voor informatie en voorbeelden bezoek ook ons atelier.

Lees meer: Tadelakt

Badkamer in Tadelakt en stucwerk incl stoomcabine

Badkamer uitgevoerd in Tadelakt en stucwerk
inclusief wandverwarming en stoomcabine

 

tadelakt badkamer incl wandverwarming

Mooi en stijfvol gebruik van Tadelakt en sier stucwerk.

De waskommen en aflegplank geven de afwerking een geheel eigen rustieke uitstraling.

Lees meer: Badkamer in Tadelakt en stucwerk incl stoomcabine

Foto's Tadelakt Vught

Tadelakt is een glans-pleister op basis van natuurkalk. Voor de liefhebber van een authentieke, naTadelakt  buitendouchetuurlijke uitstraling is dit iets bijzonders.

Tadelakt heeft door lichtinval, structuur en glans een bijzondere uitstraling op ronde wanden en bogen... bijna iedere vorm is mogelijk.


Wij maken origineel marokkaans Tadelakt. Het handpolijstwerk met een geslepen steen geeft Tadelakt een mooie textuur.

Oorspronkelijk werd Tadelakt al jaren geleden in Marokko gebruikt om daken en andere delen van het huis waterdicht te maken. Door de jaren heen werd en wordt het overal in huis gebruikt.

Het procedé is als volgt; de pleister wordt ongeveer 5 mm dik aangebracht op een ruwe ondergrond van bijvoorbeeld cementmortel. De dag erna wordt het oppervlak met een speciale halfedelsteen net zolang gepolijst tot een gladde ondergrond ontstaat, daarna wordt het oppervlak ingewreven met een zeepmengsel op basis van olijven om de muur waterdicht te krijgen.

Lees meer: Foto's Tadelakt Vught

Woonhuis project Eindhoven

Tadelakt foto's woonhuis project

Eindhoven_voorbereiding_4

 

 O.a.Tadelakt foto's woonhuis project mmv Stukadoorsbedrijf Theo Vermeltfoort
i.o.v.  Wendy schoenaker decorateurs

Eindhoven_voorbereiding_5

Lees meer: Woonhuis project Eindhoven

Landhuis met o.a. Tadelakt en ander stukadoorswerk

Landhuis project waarin verschillende stukadoorstechnieken zijn toegepast.
o.a. Tadelakt in badkamer
landhuis 2009 Tadelakt project doorkijktadelakt badkamer

Lees meer: Landhuis met o.a. Tadelakt en ander stukadoorswerk

Binnenplaats Kaleipleister en Tadelakt

binnenplaats_met_Tadelakt_en_Kalei_pleister

 

Deze binnenplaats  is gemaakt om een mediterrane sfeer te creëeren. Hierbij is gebruik gemaakt van Kalei pleister met een zelfgemaakte kleurmenging, het onderste gedeelte is gemaakt met Tadelakt.

Bloempot gestucadoord met Tadelakt  1

 

 

De Tadelakt techniek kan op vele vormen toegepast worden.

 

 

Lees meer: Binnenplaats Kaleipleister en Tadelakt

contact

Voor informatie of een afspraak kunt u ons bellen of e-mailen. 

Theo Vermeltfoort
Hoogeloonsedijk 10A
Veldhoven  5507 RM 
NL
 tel +31653184022
 

K.v.k. te Eindhoven nr 170.99.762
BTW nr 0576 83 347 B01


 

  • Zie ons privacybeleid voor meer details.
  • We willen u als klant van Kit- & Afbouwbedrijf Vermeltfoort niet kwijt raken– we hebben dus voortaan uw uitdrukkelijke toestemming nodig bij gegevens verwerking! We hopen op uw begrip hiervoor.